„Тамо и овде“ у америчким биоскопима

Романтична драма „Тамо и овде“ Дарка Лунгулова, најбоља њујоршка прича на прошлогодипњем фестивалу „Трајбека", стиже у биоскопе у САД. После премијере 14. маја у Њујорку, следе пројекције у Лос Анђелесу, Вашингтону, Сан Антонију и другим градовима.

Годину дана после освајања награде на фестивалу „Трајбека", филм српског режисера Дарка Лунгулова „Тамо и овде" имаће биоскопску премијеру у САД.

Лунгуловљев филм биће приказан 14. маја у њујоршком биоскопу 'Квад', а затим следи америчка дистрибуција филма, саопштила је продуцентска кућа „Кино камера".

Љубавна драма „Тамо и воде" на енглеском језику, са Мирјаном Карановић и Американцем Дејвидом Торнтоном у главним улогама, прошле године је био први српски филм приказан на престижној „Трајбеки", где је освојио награду за најбољу њујоршку причу.

Лунгулов се сада вратио на „Трајбеку", одржану од 21. априла до 2. маја, као члан жирија за доделу награде у тој категорији, која је ове године припала немачком филму "When We Leave" режисерке Фео Аладаг.

„'Трајбека' ће пружити маркетиншку подршку нашем филму као једном од прошлогодишњих победника фестивала", навели су из „Кино камере".

Како је најављено, седам дана после премијере, 21. маја, „Тамо и овде" ће бити приказан у Лос Анђелесу у биоскопу "Lаemmle Music Hall", а дистрибуција ће обухватати и Вашингтон, Сан Антонио, Палм Спрингс, Палм Бич Гарденс, Мадисон, Форт Лодердејл и друге градове.

У фази развоја је и нови Лунгуловељев филм „Споменик Мајклу Џексону", инспирисан појавом да се у малим местима у Србији и земљама у окружењу подижу споменици познатим холивудским личностима.

Снимање овог филма планирано је за јесен следеће године, саопштили су из „Кино камере".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара