Васa Ладачки на великом платну

Редитељски деби Ђорђа Балашевића, филм „Као рани мраз", годину и по дана од завршетка снимања стиже пред публику. Премијера у понедељак у Новом Саду, док су пројекције у Београду у уторак и среду.

Филм „Као рани мраз", заснован на Балашевићој чувеној песми „Прича о Васи Ладачком", спреман је за приказивање, најпре у Новом Саду 19. априла у свечаној сали НИС-а, а 20. и 21. у свечаној сали Центра „Сава" у Београду.

Ђорђе Балашевић, који осим режије потписује и сценарио и музику за филм, на крају је сложио причу о најславнијем Васи у Војводини у два и по сата филма.

Говорећи о свом првом редитељском ангажману на конференцији за медије, славни новосадски кантаутор је истакао да је за њега рад на филму више личио на дружење и задовољство.

„Какав је за мене био редитељски посао? Пре свега, до задњег тренутка нисам приметио да је то посао, то је било стварно једно задовољство читаво време, и снимити филм, и са свим тим дивним људима се блесавити шездесет дана", објаснио је режисер - дебитант.

Такође, Балашевић је рекао да је снимање филма „Као рани мраз" била прилика да се одужи завичају, као и да се нада да ће се филм појавити и на неком фестивалу и тако свету представити Војводину са свим њеним специфичностима.

Да се снимање филма обављало у пријатељској атмосфери сложио се и глумац Војин Ћетковић: „Ово што је Ђорђе рекао, породични филм, ја сам се стварно све време осећао као да су ме позвали на неки продужени викенд код себе, да сам у некој дивној викендици, и ето, дошао сам као пријатељ код пријатеља".

Конференцији за медије присуствовала је и легендарна глумица Мира Бањац, која је објаснила да се појављује на почетку филма и да је њена улога да заправо поздрави публику.

Осим Војина Ћетковића и Мире Бањац, у Балашевићевом филму глуме још и Раде Шербеџија, Мустафа Надаревић, Никола Ђуричко, Марко Макивић, Зијах Соколовић, Пеђа Бјелац, кантауторова кћерка Јована Балашевић и други.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 25. мај 2024.
21° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије