„Браћа" на репертоару

Драма „Браћа", филм о осећањима која породицу држе на окупу чак и када се дешавају трагедије, од данас на репертоару биоскопа у нашој земљи. У главним улогама Натали Портман, Тоби Мегвајер и Џејк Џиленхол.

Филм Џима Шеридана „Браћа", прича која дубоко задире у породичне односе и говори о дужности и одрастању, од 15. априла је на редовном репертоару домаћих биоскопа, најављено је из београдске дистрибутерске куће „Мегаком".

Остварење „Браћа", које је београдску премијеру имало на ФЕСТ-у у фебруару, представља римејк истоимене драме данске редитељке Сузане Бир, снимљене пре само неколико година.

У тој породичној драми о односу два брата, од којих један одлази у рат у Авганистану, главне улоге тумаче Натали Портман, Тоби Мекгвајер и Џејк Џиленхол.

Сем и Том су браћа која се потпуно разликују. Старији Сем ожењен је девојком коју воли још од средње школе, док млађи Том тек што је изашао из затвора.

Када Сем нестане у мисији у Авганистану, Том покушава да помогне његовој породици, преузимајући улогу свог брата и проналазећи у себи нови осећај одговорности.

У међувремену се све више зближава са Семовом супругом, а уз осећај привлачности, обоје почиње да мучи и осећај кривице.

Тај осећај постаје још јачи када се Сем изненада врати кући и суочи с променама које су се десиле док је био одсутан...

Филм „Браћа" био је номинован за два Златна глобуса: Тоби Мегвајер за главну улогу, док је песма "Winter", коју је група "U2" написала специјално за филм, била номинована за најбољу оригиналну нумеру.

Занимљиво је да су чланови бенда "U2" каријеру започели баш у даблинском позоришту које је некада водио редитељ филма „Браћа" Џим Шеридан.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 25. мај 2024.
25° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије