Филм године стиже у биоскопе

Добитник шест Оскара, филм „Катанац за бол" Кетрин Бигелоу, премијерно ће бити приказан 14. априла у београдском биoскопу „Колосеј". На редовном репертоару биће дан касније.

Ратна драма Кетрин Бигелоу „Катанац за бол" (The Hurt Locker), овогодишњи добитник шест награда Америчке филмске академије, између осталог и за најбољи филм и набољу режију, домаћу премијеру имаће у среду, 14. априла, у биоскопу „Колосеј", најавио је дистрибутер „Синеарс".

„Катанац за бол" је напета прича о тиму пиротехничара, добровољаца који раде на једном од најопаснијих места на свету, на улицама Багдада.

Док трагају за бомбама на улицама престонице Ирака, желећи да учине град сигурнијим местом и за Ирачане и за Американце, три члана ЕОД јединице боре се против побуњеника, али и један против другог.

Њихова мисија је јасна: „да заштите и сачувају", али нимало лака, јер нема места грешкама.

Филм, у којем Бигелоу комбинује страховиту реалистичну акцију са интимном људском драмом, представљајући психологију војника и високи ризик са којим се суочавају, базиран је на искуству новинара и сценаристе Марка Боала, који је неко време боравио са специјалном јединицом у Ираку.

„Катанац за бол" освојио је Оскара у категоријама за најбољи филм, најбољу режију (Кетрин Бигелоу), најбољи оригинални сценарио (Марк Боал), најбољу монтажу (Боб Муровски, Крис Инис), за микс звука (Пол Н.Ј.Отосон, Реј Бекет) и монтажу звука (Пол Н.Ј. Отосон).

Филм је имао девет номинација, укључујући и номинацију за најбољу мушку улогу (Џереми Ренер), најбољу фотографију (Бери Акројд) и најбољу оригиналну музику (Марко Белтрами, Бак Сендерс).

Ова ратна драма до сада је освојила више од 70 награда, међу којима је и шест БАФТА награда у категоријама за најбољи филм, режију, оригинални сценаио, фотографију, монтажу и звук.

Главну улогу тумачи Џереми Ренер, а поред њега играју и Ентони Меки, Брајан Герети, Рејф Фајнс , Гај Пирс, Дејвид Морс и други.

„Катанац за бол" биће на редовном биоскопском репертоару од 15. априла.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара