Версајски мамац за Бонда

Више од 160 филмова снимљено је у Версају, али ниједан о легендарном британском шпијуну. Због тога су чланови Париске филмске комисије смислили занимљиву причу која се одиграва управо у Версају, како би „намамили" продуценте филмова о Џејмсу Бонду да следећи наставак сниме у чувеном дворцу.

Званичници Париза осмислили су занимљиву причу са Џејмсом Бондом у нади да ће тиме убедити продуценте вишемилионске франшизе да део наредног филма о тајном агенту 007 сниме у Версајској палати.

Јурњава аутомобилима кроз Версајски парк, веслачки двобој на Гран каналу, вештачком језеру у склопу чувеног дворца, и бекство хеликоптером са крова палате, само су неке од сцена које су замислили чланови Париске филмске комисије како би намамили продукцијску кућу „Еон" да део новог наставка о Џејмсу Бонду сними у Версају.

Више од 160 филмова снимљено је у Версају, али чувени дворац из 17. века досад никада није угостио легендарног британског шпијуна.

Џејмс Бонд би био сјајан у величанственом декору Версаја, изјавио је за британски лист „Тајмс" Стефан Мартине, заменик директора Париске филмске комисије.

„Продуценти обично гледају на Версај као на амбијент за костимиране филмове, али та врста филмова данас није најпрофитабилнија. Желели бисмо да пошаљемо поруку да би Версај могао да буде добра локација за све могуће врсте остварења", рекао је Мартине, додајући да је циљ ове иницијативе да се свету покаже француска архитектура и историја и тиме подстакне туризам.

На коментар да би евентуално снимање филма могло да изазове бес француских чистунаца, као приликом изложбе радова контроверзног уметника Џефа Кунса 2008. у Версају, Мартине одговара да је долазак модерних уметника и филмова део напора да Версај поново постане „центар европског уметничког стваралаштва као што је био у време Луја Четранестог".

Снимање наредног Џејмса Бонда предвиђено је за 2011.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара