Јединствени подухват сиромашних дечака

Драма "The Perfect Game" говори о бејзбол тиму сиромашних дечака из Мексика који су, упркос изгледима, направили непоновљиви подухват када су постали први страни тим који је тријумфовао на првенству САД за млађе категорије. У инспиративној причи глуме Клифтон Колинс Јуниор, Чич Марин и Луис Госет Јуниор.

Филм "The Perfect Game" (Савршена утакмица) снимљен је по истоименој књизи Вилејема Винокура, заснованој на истинитој причи о тиму мексичих дечака који је тријумфовао на најпрестижнијем америчком такмичењу у бејзболу за јуниоре.

Радња филма смештена је у 1957. годину, у мексички град Монтереј и говори о групи сиромашних, босоногих дечака и њиховом сензационалном спортском подухвату.

Ови дечаци, која на почетку немају ни опрему, ни подршку родитеља, предводи Сезар (Клифтон Колинс Јуниор из филмова "187", "Traffic" и „Капоти"), амбициозни тренер чију је професионалну каријеру осујетила дискриминација.

Уз помоћ вере, добронамерног свештеника (Чич Марин, познат као детектив Џо Домингез из серије „Неш Бриџис" и по филмовима „Од сумрака до свитања" и „Десперадо") и љубави према спорту, овај тим дечака из Монтереја креће на јединствено путовање које их води у САД.

Иако се на турнеји по југу САД сусрећу са предрасудама због којих им је забрањен улаз у одређене ресторане или аутобусе, они ређају победу за победом и на крају направе непоновљиви успех.

Јер, не само да постали први странци који су освојили првенство у бејзболу за млађе категорије, већ су у финалу остварили „савршену утакмицу" (партија у којој бацач противничкој екипи не дозволи да освоји нити једну базу).

На крају ове инспиративне приче, аутсајдери из Мексика „освајају срца" и постају права сензација у обе државе...

У драми Вилијема Дира глуме још и оскаровац Луис Госет Јуниор (наредник Фоули из „Официра и џентлмена"), Емили де Ревин (серија "Lost" и филм „Не заборави ме"), мексичка манкенка и певачица Патрисија Монтерола, професионални бејзбол играч Карлос Гомез, као и млади глумци Џенсен Пенетијери, Моизес Аријас, Рајан Очоа и Џејк Ти Остин.

У биоскопима у САД, филм "The Perfect Game" ће се приказивати од 16. априла.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара