Незаборавни призори подводног живота

Документарац „Свет океана 3Д" прати авантуре једне корњаче од тренутка када се излегне и која на чудесном подводном путовању среће најразличитија морска створења, од највећих китова до морских коњица. Премијера филма данас, у биоскопу „Колосеј" у Београду.

Филм „Свет океана 3Д" редитеља Жан-Жака Мантелоа премијерно ће бити приказан у 3Д техници данас у биоскопу „Колосеј" у Београду.

Продукција овог филма трајала је седам година, током којих је обављено 25 међународних експедиција и снимљено 200 часова материјала 3Д технологијом.

Документарац прати путовање једне корњаче кроз занимљиви подводни свет, све до тренутка када пронађе погодно место за полагање јаја.

Тако публика има јединствену прилику да види подводни свет од првог зарањања у воду, преко насеља алги поред калифорнијске обале, живота коралних гребена Аустралије, до вода које запљускују Мексико и пружају уточиште хиљадама ајкула.

Својеврсни тродимензионални омаж океанима приказује незаборавне призоре живота испод површине: очаравајући плес ража, отмену поворку ајкула, непрестани лов рибе-лава, групу младих делфина који се „добацују" алгама, задивљујућу лепоту морског пужа и морског коњица, а омогућава и јединствени сусрет са највећим припадницима породице китова.

„Свет океана 3Д" је први дугометражни документарни филм снимљен у потпуности помоћу 3Д технологије. Захваљујући овој технологији, гледаоци буквално зарањају у свет непознатог плаветнила океана.

Редитељ филма је Сценарио за филм писали су Жан-Жак Мантело, који је са братом Франсоаом написао и сценарио.

Браћа Мантело већ 18 година приказују свет океана у 3Д технологији и творци су наслова као што су „Ајкуле 3Д", „Океанска земља чуда 3Д", „Делфини и китови 3Д: Океанска племена".

Њихов последњи пројекат, „Свет океана 3Д", подржао је Програм Уједињених нација за животну средину, а промотер је Жан-Мишел Кусто, син легендарног Жака Кустоа.

Наратор у филму је Марион Котијар.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара