Ђорђевићев филм награђен у Бостону

На Фестивалу независног филма у Бостону награђено провокативно остварење Младена Ђорђевића „Живот и смрт порно банде“. Почело приказивање у Ријеци, а најављене пројекције у Загребу и другим градовима у Хрватској.

Филм „Живот и смрт порно банде" режисера и сценаристе Младена Ђорђевића, добио је награду Бахус на Фестивалу независног филма у Бостону (Boston Underground film festival) у САД, наводи се на сајту ове манифестације.

Ђорђевићевом остварењу припала је награда за „најделотворније увредљиво остварење" (Most Effectively Offensive) на филмској смотри у Бостону, чији се организатори поносе репутацијом манифестације која представља бескомпромисне и „уврнуте" независне филмове.

„Порно банду", која је на бостонском фестивалу имала северноамеричку премијеру, у српској јавности су пратиле контроверзе због сцена секса и екстремног насиља.

Ђорђевићев филм истовремено је добио бројне позитивне критике у земљи и свету и нашао се на петом месту НИН-ове листе најбољих домаћих и страних филмова у 2009. години.

Такође, филм „Живот и смрт порно банде" је још раније добио неколико домаћих и иностраних признања.

Пројекције у Хрватској

Ђорђевићев филм од јуче може да погледа публика у Хрватској, то јест у Ријеци, а од 8. априла наћи ће се на репертоару биоскопа „Кино Еуропа" у Загребу.

Како најављују хрватски медији, „Порно банда" ће, осим у Ријеци и Загребу, моћи да се види у још неколико градова у овој земљи.

Претходно остварење Младена Ђорђевића, документарно-играни филм „Made In Serbia" (2005) о порно индустрији у Србији, био је изузетно запажен у нашој земљи, где је ДВД издање било веома популарно. После приказивања на Загреб филм фестивалу филм је стекао култни статус у Хрватској.

„Порно банда" говори о последицама револта младог режисера Марка који суочен са немогућношћу да сними свој први играни филм, из протеста снима порно филмове.

Ситуација се закомпликује када после сукоба са продуцентом и његовим братом полицајцем, Марко креће на турнеју по Србији са својом кабаретском порно-трупом чије су представе друштвено-политички ангажоване.

Када његова „Порно банда" доживи понижење од становника једног села, Марко одлучује да прихвати уносну понуду једног немачког новинара.

Тај новинар понуди Марку да за њега снима „снаф" филмове (насилни еротски филмови из урбаних легенди који се завршавају сценама аутентичног убиства), чији ће актери бити добровољци, који ионако желе да умру, али и да обезбеде породице.

Главне улоге тумаче Михаило З. Јовановић и Ана Аћимовић.

Режисер Младен Ђорђевић написао је и сценарио за овај филм, а продуцирала га је фирма „Баш челик" коју води Срдан Голубовић, познат по хит филму „Клопка".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се