Бајка о рибару и сирени

Драма "Ondine", заснована на класичној причи из митологије, говори о разочараном рибару чија се срећа нагло мења на боље када у мрежи пронађе прелепу мистериозну девојку. У главним улогама супружници Колин Фарел и Алицја Бахледа.

"Ondine" (Ондин), модернизована верзија старе приче из митологије у којој се преплићу фантастика и драма, ново је остварење сценаристе и режисера Нила Џордана (добитник Оскара за сценарио за филм "The Crying Game").

Радња филма смештена је у Ирску и говори о усамљеном стоику Сиракјузу (Колин Фарел из филмова „Александар", „Сувишни извештај", "Tigerland", „Телефонска говорница" и "Пороци Мајамија"), рибару и бившем алкохоличару.

Сиракјуз је разведен и потпуно посвећен својој десетогодишњој ћерки Ени (Алисон Бери), која је у инвалидским колицима због тешке болести бубрега.

Једнога дана, рибар у обично празној мрежи проналази прелепу девојку (пољска глумица и певачица Алицја Бахледа-Цурус, супруга Колина Фарела). Девојка је неким чудом још жива, а рибар није сигуран да ли је то први добар знак после више година.

Сиракјуз ову девојку, која је изгубила памћење, па се не зна да ли је илегални имигрант и како је ту доспела, назове Ондин (по митолошком створењу, некој врсти сирене која може да преузме људски облик), а она прихвати његову помоћ и уточиште.

Са тиме се највише слаже његова ћерка Ени, која има врло бујну машту и убеђена је да је та девојка заправо натприродно створење, које људима доноси срећу.

За то, како се чини, има и доказа када се Сиракјузов улов вишеструко увећа.

Рибар се заљубљује у мистериозну жену, али као у свакој бајци, занесеност и несрећа иду руку под руку...

Премијера филма била је 18. фебруара у Ирској, док ће у САД ова модерна верзија класичне приче бити приказана на фестивалу Трајбека.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара