Паклени план дружине чудака

У крими-комедији "Micmacs", добродушног Базила залутали хитац погоди у главу. Базил сматра да је главни кривац за тај инцидент прозвођач оружја, и зато смишља сложени план да би им се осветио, у чему му помаже група веома необичних људи...

Филм "Micmacs" (у оригиналу "Micmacs à tire-larigot", односно „Непрестана лудница") последње је остварење режисера Жан-Пјер Женеа, познатог по насловима „Чудесна судбина Амелије Пулен", „Град изгубљене деце" и „Деликатесна радња".

Женеов нови филм говори о групи чудака који се боре против произвођача оружја.

Дени Бун игра главну улогу дободушног радника видео клуба Базила, којег залутали метак погоди у главу, а лекари нису у стању да га изваде, због чега је његов живот у сталној опасности.

После тога, Базил се прикључи групи необичних и неприлагођених људи који живе у подземљу.

Базил одлази у њихову „јазбину" на ђубришту, у којој они проналазе и поправљају најразличитије предмете, од покварених играчака до уметничких дела.

Ова група чудака, по признању редитеља Женеа, инспирисана је цртаним филмом „Снежана и седам патуљака".

То су Мама Чау (куварица), Слемер (бивши робијаш), Еластична девојка, дактилограф Ремингтон, сломљени Бастер, човек-рачунар са надимком Калкулатор и коначно Ситни Пит, творац аутоматизованих скулптура.

Иако је ово „друштванце" (по којем је и назван филм) било веома заузето и пре Базиловог доласка, тек он им помаже да пронађу сврху у животу.

Наиме, Базил је двострука жртва оружја, јер не само да га је погодио залутали метак, већ је и његов отац погинуо од нагазне мине у Мароку.

Када Базил идентификује произвођаче метка и мине, схвати да су њихове зграде налазе у истој улици и тада уз помоћ необичне дружине и њихових несвакидашњих способности креће у освету...

Сценарио за филм, у којем глуме још и Доминик Пињон, Јоланда Моро и Жамел Дебузе, такође је дело Жан-Пјер Женеа, који га је написао заједно са дугогодишњим сарадником Гијомом Лораном.

Премијера филма била је на Међународном филмском фестивалу у Торонту септембра прошле године, а у САД ова криминалистичка комедија приказана је први пут на фестивалу SXSW у Остину.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара