Серија „Тунел“, напети психолошки трилер о истинитим полицијским случајевима

Полицијски трилер „Тунел“ у режији Петра Ристовског и Дејана Зечевића инспирисан је истинитим догађајима, а серија ће се емитовати викендима у вечерњим терминима од 20 часова на Првом програму РТС-а.

Људске судбине и драматичне околности које свакога могу да задесе, екипа серије Тунел преточила је у 12 епизода и динамичан драмски заплет. Одабрани су најизазовнији случајеви из претходних 20 година у нашој земљи, које дочаравају глумци у улогама полицајаца, преговарача и починилаца.

„Мислим да је Тунел најбоље дефинисати као један напет психолошки трилер. Ми смо се определили за тај жанр током истраживања јер толико су те ситуације већ на самом папиру биле узбудљиве, помислили смо да ово само да неко чита, да буде радио-драма већ је драмски потентно да једноставно није могло ни да припадне другом жанру, посебно из каквог смо материјала црпили причу“, наводи редитељ Петар Ристовски.

Специјални преговарачки тим МУП-а Србије, решава 11 случајева, са истом поруком: излаз из тунела постоји.

„Процес је био миноциозно истраживање, где смо дошли до чини ми се 200, чак 300 случајева извештаја које смо прочитали и негде изабрали негде 20 који су најпотентнији за прву сезону Тунела. Након тога смо о сваком од тих 20 случајева причали са преговарачима који су заиста радили на тим случајевима“, објашњава сценариста Владимир Ћосић.

„Она је неко ко посвећује свој живот и своју каријеру да би помогла људима и вратила их на ону праву страну живота, тј на страну живота а не суицида. Тако да је била велика одговорност тумачити такву улогу“, истакла је глумица Тамара Шуштић.

У серији Тунел пратимо приватне животе и судбине преговарачког тима МУП-а Србије, заслужног за спасавање више од две стотине људских живота.

четвртак, 02. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво