Читај ми!

Премијерно приказан филм „Последњи стрелац“, напет драмски трилер редитеља Дарка Николића

После београдске премијере филма Дарка Николића, „Последњи стрелац“ са Ненадом Јездићем у главној улози, следи приказивање у Новом Саду, после чега ће се филм наћи у биоскопима широм земље.

После филма Једини излаз, редитељ Дарко Николић и у новом остварењу Последњи стрелац потврђује своје жанровске афинитете, доносећи нам напету филмску причу, по сценарију писца Бранислава Јанковића, коме је ово филмски деби.

Последњи стрелац се догађа у миљеу честом за филмове и телевизијске серије последњих година, али је пре свега ово филм о људима, њиховим разочарењима, односима. У главној улози пензионисаног инспектора службе Курузовића – Ненад Јездић.

„Сведен, смирен, у заласку, упловљава у своју последњу луку између избора да ли да се свети или да сачека да се поздрави са овим светом, како морал, част и чојство заповедају. И у томе је другачији, по томе је посебан“, каже Јездић.

„То јесте једна људска драма, истраживање тих људи који заправо су, можемо рећи, баш црни донекле, али ми истражујемо неке њихове светлије стране“, напомиње редитељ Дарко Николић.

Инспектор Курузовић је након смрти вољене супруге, суочен са бесмислом живота, своди рачуне, проводи дане са својим јединим пријатељем, псом Чедом и књигама.

Живот ће му посати динамичнији када се у њега врати, после деценије проведене у иностранству, његов непријатељ Атанасије.

„Ово је један трилер који има неколико јако емотивних и добрих емоционалних пунктова, да тако кажем. И то је оно што ме је определило да је ипак радим, да испричамо причу о животу полицајца, обавештајца, оперативца. Сви смо пред заласком свог живота заправо негде истоветни. Сви смо слични, да не кажем исти, пред том неминовношћу“, додаје Ненад Јездић.

Након Београда своју премијеру Последњег стрелца чека и Нови Сад, а после тога и регион.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво