Читај ми!

Нела Михаиловић: Судбине јунака у серији „Ваздушни мост" биће изненађење и за оне који су гледали филм

Серија Радоша Бајића „Ваздушни мост“, настала у продукцији Телекома Србија, у копродукцији са РТС-ом и извршној продукцији “Contrast studios-a”, стиже премијерно од 16. марта на Први програм РТС-а, суботом и недељом у 20.00 часова. Серија има шест епизода, а гошћа Београдске хронике, глумица Нела Михаиловић, открива да ће у серији и за оне који су гледали филм „Хероји Халијарда“, бити изненађења.

Радња филма Хероји Халијарда који је недавно приказан у Конгресу Сједињених Држава, бави се судбином породице Јовић која се нашла у бурним историјским околностима Другог светског рата, напомиње гошћа Београдске хронике.

„То је једна трагична прича једне типичне српске породице у ратном окружењу, а у филму нису доведене све приче до краја, док у серији наравно да јесу“, каже Нела Михаиловић.

Не жели да открива детаље, али између осталог, на крају филма се роди дете у кући Јовића и не сазнаје се да ли је мушко или женско и како ће се звати. Такође, прича о љубави девојке коју игра Теодора Драгићевић и америчког пилота, у филму није доведена до краја, а тај расплет ће се десити у серији.

„Сви ти ликови и односи су много богатији и присутнији у серији. На крају крајева, филм траје око два и по сата, а ово је шест епизода. Нисам гледала серију, али знам шта сам снимала, тако да и ја једва чекам и гледаћу заједно са публиком“, додаје гошћа Београдске хронике.

Нела Михаиловић тумачи улогу мајке, Душанке Јовић, а њен партнер у филму и серији је био Жарко Лаушевић, који се последњи пут појавио у јавности баш на премијери филма Хероји Халијарда.

Нела Михаиловић наглашава да јој је заправо ово била једина сарадња у којој су она и Лаушевић били директни партнери.

„Памтим да пре више од 30 година када смо уписали Академију, да о чему год смо ми тада млади будући глумци разговарали ко би нешто могао да игра увек је ишла реченица: 'Добро, Жарко сигурно, али ко још?'. Значи то је једно огромно дивљење и поштовање према Жарку као глумцу“, додаје Михаиловићева.

Признаје да је била веома узбуђена и да је готово осетила неку врсту треме када је требало да снима са Жарком Лаушевићем, али да је његова професионалност, отвореност и спремност да отвори простор сваком глумцу, потпуно одагнала тај осећај притиска, наглашава Нела Михаиловић. 

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво