Читај ми!

Оскаровска ноћ на РТС-у – филм „Анатомија пада“ пре преноса доделе најпрестижнијих филмских награда

Након ексклузивне телевизијске премијере филма „Анатомија пада“, номинованог у пет категорија, од поноћи директан пренос 96. доделе награда Америчке филмске академије на Првом програму РТС-а.

Додела Оскара најузбудљивији је филмски догађај на планети, јер се све више из година у годину шири опсег светских кинематографија које се вреднују, а уз то, на једном месту, окупљају се најзначајнија имена из филмске индустрије.

Главна и одговорна уредница Забавног програма РТС-а и филмска критичарка Сандра Перовић подсећа да исход доделе Оскара има снажан утицај и на филмско тржиште.

„Ми смо за наше гледаоце обезбедили заиста праву ексклузиву, дакле канског победника, петоструког добитника европских филмских награда, два Златна глобуса. Анатомија пада је судска драма, која је обележила годину за нама са обе стране Атлантика“, најавила је Перовићева.

То није једина ексклузива коју је РТС припремио за љубитеље покретних слика. У понедељак увече, након скраћене доделе Оскара, РТС ће емитовати историјску драму Зона интереса Џонатана Глејзера.

„То је модерно ремек-дело седме уметности, један оригиналан приказ нацистичког зла у Другом светском рату“, рекла је Сандра Перовић и истакла да је сигурна да ће филмови које ће гледаоци ексклузивно гледати на РТС-у – Анатомија пада и Зона интереса, освојити неке награде, највероватније за оригинални сценарио, односно најбољи страни филм.

„Сасвим је извесно да ће ово бити вече епског биографског трилера, дакле Опенхајмер, Кристофера Нолана, који ће освојити сигурна сам највећи број Оскара“, поручила је Перовићева и позвала гледаоце да уживају у оскаровској ноћи.

четвртак, 02. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво