Животна улога Николаса Кејџа у „Сценарију из снова" – због одличне глуме или блискости с јунаком филма

Филм „Сценарио из снова" са Николасом Кејџом у главној улози стиже у наше биоскопе 25. јануара.

Средовечни, егоцентрични професор биологије Пол Метјуз постаје јунак у сновима милиона непознатих људи, тако што се из ноћи у ноћ појављује у тим сновима. Пол почиње да ужива у новостеченој слави, коју ничим није заслужио.

Када почне да се појављује у кошмарима, ствари се мењају.

Сценарио из снова је надреална, сатирична комедија о феномену славе, о виралном свету, комедија у којој је, многи тврде, Николас Кејџ остварио своју животну улогу, играјући Пола Метјуза и његову трансформацију од особе коју је лако игнорисати, до особе коју не можете да не приметите.

Сценарио из снова је ремек дело. Играм једног обичног професора, који одједном почиње да се појављује људима у сновима, у којима ништа не ради, већ само прође кроз њихов сан. Све је то врло фрустрирајуће за њега. За мене је ово животно искуство, могао сам да га одиграм аутентично, јер оно што се њему догодило, догодило се и мени захваљујући интернету и мимовима", каже Кејџ.

Норвежанин Кристофер Боргли је режирао, написао и монтирао тај филм.

„Нисам могао да сањам да ће Николас Кејџ играти у овом филму. Када је прихватио улогу и када смо почели да радимо, ово је постао мета филм, јер имате планетрано популарну особу која тумачи обичног човека, који постаје ненормално популаран", рекао је редитељ Боргли.

Продукцијски иза филма стоји А24, што је већ постало гаранција за квалитет.

Сценарио из снова је сатирични приказ славе и популарности данас, фасцинације њом, али и такозване кенсл културе која јој је наличје. Зашто о овом филму многи причају, проверите у биоскопима од четвртка.

петак, 03. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво