Ко иде у биоскоп у време празника

На додели "Златног глобуса" највише награда припало је филму "Опенхајмер". Од 8 номинација добио је 5 награда, укључући и "Златни глобус". Филм се приказивао и код нас у биоскопима. Колико је биоскопски репертоар прилагођен празничном расположењу и ко иде у биоскопе током празничних дана?

Када нема концерата и позоришних представа, а забава је потребна, поготово породицама са малом децом, многи се сете биоскопа. Прошле године је филмове у МТС дворани погледало више од две стотине хиљада људи.

С почетком сваке године запажен је тренд мање посете биоскопу што је негде и логично, поготово када причамо о прва три дана, када смо тек закорачили у нову годину, то смо приметили и претходних година. За та три дана је било око хиљаду посетилаца. Људи су углавном ван града, мање долазе у биоскопе, али када дођу, то је углавном у неком породничном окружењу са децом“, рекла је Јелена Костадиновић Буразор, МТС дворана.

На репортоару за свакога по нешто - од дечјих до хорор филмова. Жеља, Медино божићно чудо, Вонка, Чувари формуле само су неки од филмова за које се тражи карта више. Београдска публика углавном бира домаће филмове.

„Домаћи филмови увек бум, то могу да кажем из искуства базираном на прошлу, али и претходне године. Увек направе велику потражњу, као што је филм Чувари формуле који је још увек на нашем репортоару. Такође, филм Недеља о Џеју Рамадановском, је већ распоредат. Премијера је 16. јануара и више нема улазница. Домаћи филмови дефинтивно увек направе велики бум, али ништа мање и страни филмови, који су блокбастери или имају неку позадину или су наставци у питању“, истакла је Јелена Костадиновић Буразор.

2023. годину обележила су два велика филмска остварења - Барби и Опенхајмер, а пре њих милионску публику су у биоскопе доводили Марвелови филмови.

Критичари кажу, 2024. година биће мало другачија, јер су управо суперхеројски филмови имали доста финансијских промашаја у претходној години. Који филм ће највише публике довести у биоскопе, остаје да сазнамо.

петак, 17. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара