Читај ми!

Награда Мреже киноприказивача Србије за најбољи играни српски филм 2022/2023. филму „Вера“

Након завршетка и обраде резултата гласања чланова Мрежа киноприказивача Србије, Управни одбор МKС донео је Одлуку о најбољем играном српском филму 2022/2023. На основу највише просечне оцене награда је припала филму „Вера“ у режији Недељка Kовачића.

Награда ће бити уручена на церемонији свечане доделе 25. децембра 2023. године у мтс Дворани (прес центар), у 13 часова. Насловну улогу у Вери тумачи Јована Стојиљковић, а глумачки партнери су јој Петар Зекавица, Никола Kојо, Виктор Савић, Вук Kостић, Александар Срећковић и Тихомир Станић.

Снимање филма трајало је од 31. марта до 5. јула 2022. године, и то на локцијама у Београду, Тополи, на Авали и Kосмају. Филм Вера настао је под окриљем продуцентске куће куће ГФЦ на чијем је челу продуценткиња Данка Милошевић.

Директор фотографије је Душан Ивановић (САС), костимографкиња је Невена Миловановић, сценографкиња је Невена Мијушковић, док је музику за филм компоновао Роберт Пешут Мањифико.

Сценарио за филм су, по идеји Данке Милошевић, написали Kристина Ђуковић и Недељко Kовачић. Стручни консултант на филму је генерал Светко Kовач, координаторка продукције је Сандра Морина, а помоћници режије су били Зоран Андрић (у припремама) и Ђурђија Радивојевић (у реализацији).

Филм је монтирала професорка Снежана Ивановић, а асистент јој је био Марко Џамбић. Поред поменутих глумаца, важне улоге у „Вери” тумаче: Анита Манчић, Џек Димић, Небојша Дугалић, Бојан Жировић, Златија Оцокољић Ивановић, Никола Вујовић, Андреј Јемцов, Миона Марковић, Милица Томашевић, Радомир Николић...

Током дистрибуције у српским биоскопима, филм Вера је на великом платну погледало око 70.000 гледалаца.

У жељи да истакне изузетност домаћег филмског стваралаштва, Мрежа Kиноприказивача Србије сада већ традиционално додељује награду за најбољи играни српски филм, по оцени чланова Мреже киноприказивача Србије.

субота, 18. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара