Читај ми!

Београдска промоција књиге и дружење са редакцијом Филмоскопије 28. новембра у Хартефакт Кући

Редакција Филмоскопије недавно објављену књигу Филмоскопија: Одабрани текстови о савременом српском филму 2010-2023. представиће 28. новембра у Хартефакт Кући (Булевар Деспота Стефана 7), с почетком у 18х.

Београдска промоција књиге и дружење са редакцијом Филмоскопије 28. новембра у Хартефакт Кући Београдска промоција књиге и дружење са редакцијом Филмоскопије 28. новембра у Хартефакт Кући

Са уредником издања и редакције Николом Радићем, сарадником на уређивању Дејаном Прћићем и ауторима и ауторкама Филмоскопије разговараће Маша Сеничић, селекторка Фестивала ауторског филма (ФАФ) у Београду, манифестације у оквиру које се одржава промоција. Након ове дискусије, присутни ће моћи да наставе неформалан разговор са члановима редакције.

Зборник Филмоскопија: Одабрани текстови о савременом српском филму 2010-2023. (Р&Ф/Филмски центар Србије) садржи 32 аналитичка и критичка текста о српским филмовима, претходно објављена на порталу Филмоскопија и ревидирана за потребе књиге, које потписује деветоро критичара и критичарки. У књизи су обрађени документарни и играни, кратки, средњеметражни и дугометражни филмови – међу којима су остварења Огњена Главонића, Марка Ђорђевића, Милице Томовић, Ивана Икића, Јелене Максимовић и других.

Издање Филмоскопија – одабрани текстови о савременом српском филму 2010-2023. део је пројекта Филмоскопија – децентрализована критика Агенције за бављење уметничким стваралаштвом Р&Ф из Суботице, подржаног од стране Владе Швајцарске, у оквиру пројекта Култура за демократију који реализује Хартефакт фонд. Основан 2019. године с циљем развијања критичке мисли код младих, портал Филмоскопија функционише под покровитељством Филмског центра Србије, а у сарадњи са НФЦ Филмарт.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво