Читај ми!

РТС 3 – програм културе и уметности слави 15. рођендан

Током петанест година постојања, РТС 3 представља једно од медијских обележја културе и уметности, увек пружајући публици аутентично искуство.

РТС 3 – програм културе и уметности слави 15. рођендан РТС 3 – програм културе и уметности слави 15. рођендан

Током времена, некада програм РТС дигитал, данас РТС 3, постао је сигурно уточиште за све оне који траже изузетне културне садржаје. РТС 3 је успео да пренесе широк спектар уметничких израза, доприносећи образовању публике и подстичући дијалог о важности културе у друштву.

Читаву декаду и по, као целодневни програм специјализован за културу и уметност, РТС 3 је сведок различитих уметничких трендова, од класичне музике до савременог перформанса, од позоришне уметности до књижевних публикација увек преносећи публици актуелна дешавања из бројних и разноликих светова уметничких стваралаца.

Уз подршку ангажованог тима РТС 3 је постао платформа која повезује уметнике са публиком, градећи при том мостове између различитих уметничких дисциплина.

Неоспорна је његова улога у очувању традиције и културе, али и подршка савременом стваралаштву.

РТС 3 нас повезује кроз уметност

„Стартешки, овај телевизијски канал је у последњих петнаест година развоја електронских медија у Србији имао веома значајну улогу. Он је
техничко-технолошки и програмски првенац, чију су двоструку мисију многи препознали. У време аналогног емитовања ТВ програма у Србији, то је био први експериментални дигитални програм, и први ТВ канал у 'wide screen' формату слике.

Како тада, тако и данас, РТС дигитал, касније РТС 3, је једини целодневни програм на овим просторима који доноси превасходно најквалитетније домаће и стране програмске садржаје из културе и уметности и као такав има своју верну публику, која се временом увећавала и, према реакцијама на друштвеним мрежама, рекла бих подмлађивала.

Нажалост, у неким кабловским системима овај програм није на даљинском управљачу у групи националних канала, иако има националну
покривеност кроз дигиталну земаљску мрежу То ће се, надамо се, променити применом новог Закона о електронским медијима“, наводи др Татјана Ћитић, помоћник извршног директора Сектора за развој и нове послове.

понедељак, 26. фебруар 2024.
21° C

Коментари

Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво