Читај ми!

Серија „Позив“ ће нас до последње епизоде држати приковане за екран

Гледаоци РТС-а наредна четири викенда моћи ће да гледају нову серију „Позив“ – узбудљив трилер пун неочекиваних обрта, али и реалистична прича која се бави свакодневним проблемима. Тим поводом, гости Јутарњег програма били су глумица Даница Недељковић и сценаристи серије, Ива Митровић и Марко Поповић.

Главна јунакиња серије Позив, бивша полицајка Аница Рељић, коју тумачи наша прослављенаглумица Мирјана Јоковић, ради у кол-центру и добија позив од Соње Тошић, богате самохране мајке, која жели да сазна идентитет особе која јој прети.

„Даље се дешава да та жена која је упутила позив упомоћ Аници, мистериозно нестаје и Аница креће у потеру да је пронађе, а такође паралелно своју мајку жели да пронађе и Тијана Тошић, ћерка нестале жене коју глуми Даница“, открива Ива Митровић.

Та потрага за Соњом кроз осам епизода је, додаје косценаристкиња, узбудљива, динамична, али и драмски утемељена са неочекиваним обртима који следе на крају.

„Паралелно то је и прича о тројици дечака који су страдали, отровали се у једном језеру у источној Србији. Тако да је то и једна трагедија која се догодила, која је потресла читаво друштво и трагајући за узроцима те трагедије, те две приче се на крају спајају“, напомње Марко Поповић.

Даница Недељковић која тумачи лик Тијане верује да ће се у овом лику пронаћи доста девојака, можда чак и момака, пошто у себи носи неку врсту бунта који људи тих година имају и показују.

„Неће само да прихвати неку ситуацију у којој се нашла, већ жели да уради све што може да би пронашла своју мајку и решила тај свој проблем. А мислим да је она јако храбра и да је то лик који треба поштовати“, додаје млада глумица.

Како је Мирјана Јоковић прихватила позив

Марко Поповић каже да су у заједничком разовору, Ива Митровић, редитељ серије Марко Ђилас и он врло брзо дошли до закључка да би Мирјана Јоковић била идеална за улогу Анице.

„И чим смо је позвали и послали јој сценарио, она нам се одмах јавила и била је одушевљена. Од почетка, та сарадња са Миром је буквално текла као по лоју. Заиста је било супер и њен ангажман на пројекту, колико се она саживела са том улогом и колико је допринела, мислим да је феноменалан и једва чекам да то гледаоци виде“, наглашава Поповић.

Додаје да ћемо после скоро петнаестак година видети Мирјану Јоковић у једном потпуно другачијем издању.

„Али, не само у другачијем издању за Миру, него стварно мислим и у неком новом издању за нешто што смо ми навикли да овде гледамо као глуму. Мира је у том периоду у којем код нас није била присутна на сцени, била професорка на једној врло престижној глумачкој академији у Америци и чини нам се да је стекла, осим што је феноменална глумица, једна од најбољих у својој генерацији, неспорно, Мира је стварно онако и учитељица. Учитељица и за своје колеге“, истиче Ива Митровић.

Значајна глумачка екипа

Прве две епизоде серије Позив су приказане на Филм фестивалу у Сарајеву и на Фестивалу ЛИФЕ у Лесковцу. Реакције публике су биле одличне тако да екипа серије очекује да ће и телевизијска публика РТС-а бити задовољна.

„Заиста смо се трудили да у свакој сцени од ових осам епизода донесемо нешто ново, да свака сцена донесе неко ново узбуђење, нову динамику и надам се да ће то гледаоцима значити“, напомиње сценариста.

Ива Митровић открива да су она и Марко већ унапред у глави имали представу које глумце виде у којој улози.

„Али, важно ми је сад да кажем поводом тога да улога коју смо писали, нисмо знали ко ће да буде, је Тијанина улога, улога коју тумачи Даница. Заправо смо је Марко и ја другачије замишљали, али када се Даница појавила на кастингу, она је имала тако нешто посебно, тако нешто специјално, да је то некако пример где је заправо она као девојка, као глумица информисала касније повратно нас и то како ми видимо лик и како треба да га тумачимо“, објашњава сценаристкиња.

Осим Мирјане Јоковић и Данице Недељковић у серији Позив учествује бројна глумачка екипа: Нада Шаргин, Снежана Богдановић, Уликс Фехмиу, Ана Франић, Никола Глишић, Милош Тимотијевић, Драган Петровић, Милан Томић, Ермин Браво, Исидора Минић, Ђорђе Митровић, Небојша Миловановић, Даниел Сич, Дамјан Кецојевић, Вахидин Прелић, Вахид Џанковић, Бојан Жировић, Новак Билбија...

субота, 01. јун 2024.
25° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије