„Хероји Халијарда“ премијерно пред београдском публиком

Ратна драма „Хероји Халијарда“ Радоша Бајића премијерно је приказана у МТС Дворани. Аутори филма су били инспирисани акцијом спасавања америчких и савезничких пилота 1944. године.

Хероји Халијарда говоре о племенитости, жртвовању, доброти, али и породичним, друштвеним, политичким поделама. Редитељ, сценариста и глумац Радош Бајић истиче да је филм круна његове каријере.

Остварење је до сада видела публика у Горњем Милановцу и новинари, а прашина се подигла широм бивше Југославије.

Није нам била намера да подижемо прашину. Поготово прашину која нема никаквог упоришта у реалности шта је овај филм. Али то је све део нашег посла. Свакако, филм Хероји Халиарда задире у врло дубоке, нажалост више од 70 година, скривене теме и приче са ових простора“, наводи Бајић уочи почетка свечане премијере у Београду.

Вечерас, како истиче, у предивној атмосфери, може да буде врло миран и задовољан, зато што је сан сваког редитеља, сценаристе, глумца, да након пет година мукотрпног рада дочека премијеру.

Што се тиче продукционе димензије овог пројекта, смем да кажем да је он монументалан и да сигурно последњих деценија није виђен на овим просторима“, истакао је редитељ и сценариста.

Велика продукцијска екипа, сјајни глумци, многи су ту вечерас да се поклоне.

Филм Хероји Халијарда сутра ће бити премијеру у Новом Саду, а од 12. октобра у биоскопима широм земље.

понедељак, 27. мај 2024.
16° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије