Пет Златних антена за РТС на овогодишњем Федису, у новој сезони још врхунских серија

Сутра почиње Федис – Фестивал драма и серија, а трајаће до 5. октобра у Дому омладине Београда. Директор фестивала Ненад Миленковић открио је да ће пет Златних антена припасти серијама РТС-а, а шефица Службе за односе са јавношћу и корпоративни имиџ РТС-а Душка Вучинић открила је да ће и у новој сезони бити још квалитетног серијског програма.

„Од ове године су регионалне серије у конкуренцији, из Хрватске, Босне и Херцеговине, Црне Горе и Македоније. Фестивал ће трајати три дана. Првог ће бити одржана трибина Државни посао, а после и приказан филм о Жики Миленковићу, чије име носи једна од награда“, навео је директор Федиса Ненад Миленковић.

Други дан је резервисан за Регионални екран – трибину о регионалној сарадњи, док ће после тога бити одржана Телеком премијера.

Трећи и финални дан је посвећен додели награда, а РТС је добитник чак пет Златних антена.

„РТС је синоним за квалитетне и продукцијски добре серије и да је то препознато не само код нас већ и у региону и широм света, где смо добитници бројних награда“, навела је шефица Службе за односе са јавношћу и корпоративни имиџ Радио-телевизије Србије Душка Вучинић.

Чека нас, како каже, нова сезона изузетно квалитетних серија.

„Гледаћемо серију Позив – узбудљив трилер са занимљивим садржајем, обртима и спектакуларном Мирјаном Јоковић у главној улози заједно са Уликсом Фехмијуом, Милошем Тимотијевићем, Данијелом Сичом, Аном Франић. Претпремијеру серија је имала на овогодишњем Филмском фестивалу у Сарајеву и добила је фантастичне критике“, рекла је Душка Вучинић.

Такође је истакла и серију Сабља о убиству премијера Зорана Ђинђића – узбудљив трилер са елементима акције и драме са Драганом Мићановићем у главној улози. Недавно је завршено и снимање серије Деца Козаре Лордана Зафрановића, а она ће такође бити приказана у наредној сезони.

„Тренутно се снима серија Нобеловац о Иви Андрићу, која је редитељски и продуцентски првенац истанкутог глумца Тихомира Станића“, додала је шефица Службе за односе са јавношћу и корпоративни имиџ РТС-а.

Поменуте серије ће бити приказиване викендима током наредне сезоне, а радним данима гледаоци могу да очекују нове епизоде Радио Милеве, У клинчу, Тајне винове лозе (у продукцији Телекома Србија)…

понедељак, 04. децембар 2023.
-4° C

Коментари

Одличан текст
Контролиши се мало! Имаш само два, чувај их брижљиво
Re: Deca
Чуваркућа – Моћна биљка за дуг и здрав живот
Cuvar kuca
Чуваркућа – Моћна биљка за дуг и здрав живот
Postovani
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Eto
Контролиши се мало! Имаш само два, чувај их брижљиво