Читај ми!

Са снимања серије "Нобеловац"

У продукцији РТС-а, 7. септембра почело је снимање игране серије „Нобеловац" која је посвећена Иви Андрићу. Филмска екипа наставља снимање у Народном музеју у Панчеву.

Како је у укључењу са сета истакао глумац Тихомир Станић, серија "Нобеловац" је дуго припремана.Током неколико година рада сценариста и целе екипе. Мислим да ће много тога бити занимљиво за публику.

"Данас снимамо три значајна сусрета. Сусрет младог Андрића и Иве Војновића у болници милосрдних сестара у Загребу. Затим сусрет Андрића и Крлеже 1948. године на Петом конгресу комунистичке партије Југославије и на крају дана снимамо сусрет младог Андрића и младог Црњанског у хотелу Москва у Београду.

То су значајни тренуци у Андрићевом животу. Неки сусрети су одредили његову даљу судбину. У серији се појављују и значајне личности тог доба", истакао је Тихомир Станић додавши: "Узбуђени смо и срећни што имамо прилику да се бавимо овако озбиљним темама".

„На вест о додели Нобелове награде Иви Андрићу, јавност је реаговала бурно, то имамо и у сценарију. Награда га је удаљила од стваралаштва јер га је удаљила од смисла његовог живота“, истакао је глумац Тихомир Станић.

Глумац Игор Јуринић игра младог Иву Андрића.

"Ми имамо тенденцију да неке познате људе дехуманизирамо, па ја покушавам да прикажем да је Андрић био млад човек као и сви други, да се борио са истим тешкоћама, да је имао исте нагоне. Покушавам да нађем човека у њему“, истакао је глумац Игор Јуринић.

Серија „Нобеловац“ ће се приказивати на РТС-у 2024. године.

понедељак, 11. децембар 2023.
1° C

Коментари

Soraja
Шарлен од Монака – услови да се избегне развод
2ЈТ (за оне који нису са ДорЋола је ДВАЈТ
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Rocester Ny
Добротвор из Канаде
Deca
Чуваркућа – Моћна биљка за дуг и здрав живот
Leskovac
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу