Читај ми!

Дан Радио Београда уочи 99. рођендана обележен доделом признања заслужним ауторима

Радио Београд је уочи 99. рођендана, 1. октобра, обележио свој дан доделом награда онима који су допринели квалитету програма, али и онима који ће то тек чинити својим остварењима. Најстарији члан РТС-ове породице, једна је од 10 најстаријих радио-станица у Европи. У Каменој сали додељена је и почасна награда „Златни микрофон" чувеном баритону Жељку Лучићу.

Дан Радио Београда је празник културе. За век постојања много се тога променило и у технологији и у популарности медија, али је Радио Београд успео да сачува и слушаоце и улогу информативне, културне и образовне куће.

„Традицију покушавају многи да изграде, али је само успешни чувају. Сви који слушају Радио Београд имају неограничено поверење у информације које чују, а ми дневно производимо 168 сати програма. У сусрет 100 година Радио Београда покренућемо за три седмице апликацију РТС звук на којој ће се наћи сви програми Радио Београда, драме, документарне емисије, али и најбоља издања ПГП РТС-а и концерти наших уважених колега из Музичке продукције РТС-а“, нагласио је Милан Недић, директор Радио Београда.

Награде „Златни микрофон" за стваралаштво и допринос квалитету програма припале су Наташи Ракетић, Мирјани Никић, Мелихи Правдић и Радославу Ћирићу. Почасни „Златни микрофон“ понео је баритон светског гласа – Жељко Лучић.

„Мени је посебно драго што ово признање долази из куће која негује уметничку музику и што је квалитет музичке понуде на високом нивоу. Убеђен сам да говорим у име свих нас награђених када кажем да сам почаствован и привилегован добијањем ове вредне и почасне награде“, истакао је Лучић.

За најбоље студентско радиофонско остварење, награду „Неда Деполо“ добила је Наташа Јевтић за композицију Sol Invictus. Добитници друге и треће награде су студенти докторских студија Олга Јанковић и Матија Анђелковић.

субота, 15. јун 2024.
27° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије