Читај ми!

Џони Деп и Ал Пачино у новом филму о животу Амедеа Модиљанија

Холивудски глумац и заводник, омиљен публици, Џони Деп, као и сјани глумац Ал Пачино који се појављује у улози међународног колекционара уметничких дела, снимају филм у Мађарској. План је да се део филма снима и у Италији и у Паризу, аутентичним местима познатог вајара.

Филм „Моди“ обележава повратак Џонија Депа у редитељску фотељу после паузе од 25 година. Једна од његових последњих улога је у филму Жана ду Бари, где игра краља Луја петнаестог који се заљубљује у проститутку. Филм је ове године премијерно приказан на Филмском фестивалу у Кану, а привукао је велику пажњу јер  је славном глумцу ово прва улога од суђења са бившом супругом Амбер Херд.

 Моди је други дугометражни филм који снима Џони Деп, а поред Ал Пачина у филму играју италијански глумци Луиза Ранијери и Рикардо Скамарчо.

То је прича о италијанском уметнику Амадеу Модиљанију, сликару и вајару који је своја дела стварао у Француској. Постао је познат по револуционарном модерном стилу својих портрета и актова.

Луиза Ранијери игра Розалију, власницу италијанског кафића у Паризу коју је Модиљани насликао. Према легенди о раскалашном италијанском уметнику који је преминуо у 35. години, Розалија је била и његова мајка, бринући се о Модиљанију када је био пијан или толико без пара да није могао да приушти топли оброк.

 Ал Пачино игра међународног колекционара уметности Мориса Гангната.

 У филму глуме и Антонија Десплат, Стивен Грем, Бруно Гуери, Рајан Мекпарленд, Бенџамин Лаверњ и Сели Филипс.

среда, 06. децембар 2023.
2° C

Коментари

Одличан текст
Контролиши се мало! Имаш само два, чувај их брижљиво
Re: Deca
Чуваркућа – Моћна биљка за дуг и здрав живот
Cuvar kuca
Чуваркућа – Моћна биљка за дуг и здрав живот
Tekst poruke i pouke
Контролиши се мало! Имаш само два, чувај их брижљиво
Postovani
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара