Читај ми!

Почело снимање серије о животу и стваралаштву Иве Андрића

У продукцији Редакције драмског и домаћег серијског програма Радио-телевизије Србије почело је снимање серије о нобеловцу Иви Андрићу. Први кадрови снимљени су на месту где су стварана велика дела – у Андрићевој радној соби.

Прва клапа игране серије Нобеловац у Андрићевој задужбини означила је почетак снимања осам епизода инспирисаних животом Иве Андрића.

„Захваљујући љубазности Градског секретаријата за културу Музеја Београда и општине Стари град, ми смо добили прилику да овде у Музеју Иве Андрића, у његовој радној соби, започнемо снимање ове серије на којој са екипом сарадника ја радим већ неколико година, скоро целу деценију“, каже глумац, аутор, редитељ и извршни продуцент серије Тихомир Станић.

У фокусу приче је 1961. година – тренутак када Иво Андрић добија Нобелову награду за роман На Дрини ћуприја, али и драматични период живота и стваралаштва током Другог светског рата и у послератном Београду. Посебна пажња посвећена је приватном животу.

„Милица Бабић имала је фасцинантан живот. Она је оставила један велики траг у историји филма и театра својим радом и могу да кажем да вероватно је мало својом вољом, мало стицајем околности историјских и свих других остала помало у сени свога великог мужа, нобеловца Иве Андрића“, истиче глумица Селма Алиспахић.

Серија ће се снимати до децембра и то у Београду, Херцег Новом, Сарајеву и Вишеграду и осликати једну важну стваралачку епоху и живот нашег јединог нобеловца.

понедељак, 20. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара