Читај ми!

РТС-ова серија „Позив“ премијерно приказана у Сарајеву

У Сарајеву се одржава Филмски фестивал, а премијерно је емитована и РТС-ове серија „Позив“, за који редитељ Марко Ђилас каже да је квалитетан трилер који ће сигурно привући људе.

РТС-ова серија „Позив“ премијерно приказана у Сарајеву РТС-ова серија „Позив“ премијерно приказана у Сарајеву

„Бивша полицијска инспекторка Аница Рељић добија позив који јој суштински мења живот, враћа је у трауматичну прошлост коју покушава да реши“, наводи Ђилас.

Како каже, читавом пројекту га је највише привукао сценарио који је „изврсно написан“.

„Мислим да смо направили један квалитетан трилер. Пре свега, паметан и брз, који ће сигурно привући људе“, истиче Ђилас.

Уликс Фехмиу, који у серији глуми Бранка, наводи да је велики успех сама чињеница да је серија Позив приказана на фестивалу у Сарајеву.

„Сјајно смо сарађивали, Марко је диван редитељ, а текст врло узбудљив“, додао је Фехмиу.

После премијерног преиказивања серије „Позив“ у продукције РТС-а и Бренд Вижна, сценаристи су дали свој коментар.

„Веома смо задовољни, ово је први пут да гледамо на великом платнуи и чини нам се феноменално. Из разговора са публиком сазнали смо да су људи задовољни, па очекујемо и да публика на јесен на РТС-у, такође буде задовољна“, рекао је сценариста серије“Позив“.

Сценаристкиња серије Ива Митровић истакла је да су после премије излетели и попричали са публиком.

„Оно чега смо се ми плашили, пошто су нас више пута померали је колико ће да буде интересовање. Пао нам је камен са срца, аплауз је био добар, лица задовољна и ми смо јако срећни“, рекла је Ива Митровић.

Инспирацију за серију „Позив“ сценаристи су пронашли у људима који раде у кол-центрима, а нервозни корисници се често понашају као да је позив питање живота и смрти. То је извучено као лајтмотив са питањем шта би се десило када би један позив заиста био питање живота и смрти.

„Радња и креће тако, јер главна јунакиња, којој се цео живот срушио, тај један позив јој даје прилику да поврати свој живот. Да пронађе нови начин постојања. С друге стране имамо и другу причу, а оне се спајају“, рекао је сценариста.

„Нама као гледаоцима је јако важно да оно што гледамо буде занимљиво, узбудљиво. Када смо почели да пишемо серију, главна ствар нам је била да то мбуде нештзо што људе вуче и што желе да гледају на крају дана.То је нешто што нас опушта и забавља и што треба да нам буде занимљиво, са друге стране смо желели да у то уткамо драму и дамо једну дубину, да личи на наш живот и што би могло да се деси свима нама. То је један плес између оног што је жанровско, напето, узбудљиво и нечега што је драмски реалистично, емотивно“, рекла је сценаристкиња.

„Не волимо када у серији постоје празни ходови и када се ништа не догађа. Заиста се трудимо да све биде занимљиво, да свака сцена донесе нову емоцију“, истакао је сценариста.

Како је навела Ива Митровић највећи утисак је процес стварања нечега што је колаборативно, то је наше, сараднци су добри, екипа је генијална.

„Треба истаћи улогу Мире, која се одлично снашла, а нама донела нешто ново. Њој и нама и улогу која је част. Ту су још Уликс Фехмију, Ана Франић, Исидора Минић, Данијел Сич, Ермин, све то ми је задовољство“, рекла је сценаристкиња.

„РТС нам је дао прилику, данас су премијерно приказане две епизоде, а од јесени ће се на РТС-у емитовати осам епизода серије „Позив“, навео је сценариста Марко Поповић.

четвртак, 02. мај 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво