„Мали принц" за нове генерације

Најављено снимање анимиране 3Д адаптације „Малог принца", чувене књиге Антоана де сент Егзиперија. Очекује се да ће цртаћ у француској производњи бити један од најскупљих европских филмова године.

Француски продуценти Атон Сумаш и Димитри Расам припремају анимирану верзију „Малог принца" у 3Д формату, објавио је „Варајети".

Сумаш и Расам су од породице Антоана де Сент-Егзиперија откупили права на екранизацију књиге за 45 милиона евра, па ће „Мали принц" (Le Petit Prince) по свему судећи бити један од најскупљих европских пројеката године.

Филм ће верно пратити радњу књиге која прича о пријатељству пилота изгубљеног у пустињи и дечака са чаробним моћима.

Иако привидно дечја књига, у „Малом принцу" се износи више темељних и идеалистичких запажања о животу и људској нарави.

Продукција би требало да почне почетком 2011. године.

Књига коју је Сент-Егзипери написао 1943. године, док је живео у САД, преведена је на више од 180 језика и продата у свету у више од 80 милиона примерака, што је чини једном од најпродаванијих књига свих времена.

„Наша амбиција је да 'Мали принц' у анимираној верзији буде у рангу остварења која раде 'Мијазаки' и 'Пиксар'", изјавио је Сумаш.

До сада, чувена књига је имала више познатих и успешних адаптација.

Аудио снимак на којем је Ричард Бартон наратор је 1974. године награђен Гремијем, а 2002. године Рикардо Коћанте је компоновао мјузикл „Мали принц".

Руски композитор оперета Лев Книпер на основу ове књиге написао је троделну симфонију, „Парамаунт" је 1974. снимио филмски мјузикл, а током осамдесетих, анимирана верзија названа „Пустоловине малог принца" приказивана је у Северној Америци и Јапану.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво