Читај ми!

Андреас Дрезен и Никола Ристановски звезде претпоследњег дана Фестивала европског филма на Палићу

Главни гости Фестивала европског филма на Палићу данас су немачки редитељ Андреас Дрезен, чији је филм „Рабије Курназ против Џорџа Буша“ прошле године приказан на Берлиналу и на Палићу, и глумац Никола Ристановски, који гради успешну каријеру на филмском платну и позоришној сцени.

Николу Ристановског, српска публика има срећу да гледа на сцени Народног позоришта у Београду. Незабораван је његов Ахмед Нурудин, сјајан Иванов, а да од минијатуре прави улогу за памћење показао је као Видосав Прокић у представи Очеви и оци. На Палићу је због филмских улога, а има их у више од педесет филмова и серија на простору бивше Југославије.

Ја још увек волим да проведем пуно времена у припремама онога што радим, јер заиста никада нисам помислио да је таленат мој аргумент. Онда сам схватио да што више проведеш са виолином веће су ти шансе да одсвираш партитуру како треба. Без тог задовољства рада нема ништа. То је вероватно неко задње уточиште“, наводи Ристановски.

Андреас Дрезен је стари пријатељ Палићког фестивала. Прво биоскопско искуство, сећа се, било је са шест година, када је гледао Гојка Митића у источно немачко-југословенском вестерну Бели вукови. Сада га за Србију веже и Александар Лифка’’.

Био сам у сред рада на опери у Дрезедену и када сам добио вест са Палића. Обрадовао сам се, а када сам размислио да је награда за животно дело, помислио сам да сам стар и да треба да престанем да радим, али ја то не желим“, наглашава познати редитељ.

Андреасу Дрезену и Николи Ристановском вечерас ће свечано бити уручене награде на Летњој позорници на Палићу. Сутра је последњи дан Фестивала и сутра ћемо сазнати ко су лауреати 30. Фестивала европског филма.

недеља, 19. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара