Читај ми!

Кадрови Зафрановићеве „Дјеце Козаре“ нижу се код Вршца и Беле Цркве

У околини Вршца и Беле Цркве у току је снимање дуго очекиваног филма и ТВ серије „Дјеца Козаре“ Лордана Зафрановића. ТВ серија у продукцији РТС-а и извршној продукцији „Минакорда“, биће емитована на РТС-у идуће године.

Аутор чији су филмови одувек узнемиравали духове, на екранизацију дела Арсена Диклића о страдању деце у логору Јасеновац, из 1986. године,  чекао је неколико деценија.

Дјеца Козаре су професионални и животни пројекат Лордана Зафрановића у коме се бави једном од највећих тема у историји човечанства темом зла.

„Зло је једна величанствена тема, иначе, али када се оно спусти на наше просторе, када видите да је то око вас, онда вас заиста ухвати један мали страх да се не би поновило поново“, каже Зафрановић.

Ауторску и глумачку екипу чини више од 150 професионалаца из Србије и региона. Официра Бобинца игра Леон Лучев.

„Мој лик је један од ретких који није повјесно утемељен као и већина ликова, као и тема целог сценарија. Зашто је овај филм битан? Зато што се бави у  ствари злом и добром, али се бави и нечим што је актуелно, а то је људскост и идеологија, у ствари колико идеологија поништи људскост“, објашњава Лучев.

У филму и серији пратимо судбину деце српске националности, једне сестре и два брата који, бежећи од фашиста 1942. године, завршавају у логору.

„Глумим главну улогу у овом филму, зовем се Зора и проживљавам, са браћом и мајком, пакао логора и покушавамо да избегнемо тај пакао“, каже млада глумица Милица Станковић.

За потребе филма и ТВ серије на неколико локација у Србији и у Републици Српској, изграђена је сценографија коју је осмислио Миленико Јеремић. Снимање филма и серије Дјеца Козаре трајаће до краја августа.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 28. април 2024.
° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво