Читај ми!

РТС-ов документарац „Јованка Броз и тајне службе“ међу најгледанијим ТВ садржајима у Словенији

Радио-телевизија Србије недавно је продала права на емитовање играно-документарне серије „Јованка Броз и тајне службе“ најгледанијој словеначкој телевизији Поп. Премијерно емитовање серије у продукцији РТС-а и извршној продукцији ГФЦ, обележила је викенд у Словенији као један од најгледанијих садржаја.

Прва епизода документарца Јованка Броз и тајне службе остварила је удео у гледаности од 23 одсто, што значи да је сваки четврти гледалац телевизије у Словенији у суботу пратио серију засновану на богатој архивској грађи, сведочењима непосредних учесника и резултатима истраживања домаћих и страних историчара. Посебан квалитет РТС-овој серији даје више од 25 саговорника, еминентних стручњака из области историје, безбедности, политике, правосуђа, психологије, психијатрије и служби безбедности.

Играно-документарна серија Јованка Броз и тајне службе кроз десет епизода прати животни пут Јованке Будисављевић, касније Броз, од њеног доласка на рад у Бели двор, удаје за Тита, гламурозне даме и симбола једне епохе Титове Југославије, до неспоразума, сукоба, афера, основаних и неоснованих оптужби, раздвајања од Тита, потпуне изолације, понижавања и живота у нехуманим условима.

У сарадњи са продукцијском кућом ГФЦ, Радио-телевизија Србије завршила је снимање још једне играно-документарне серије која ће се бавити овим интригантним периодом историје Југославије – после Јованке Броз, сада је у центру приче Александар Ранковић. Премијерно емитовање серије Друг Марко очекује се на РТС-у ове јесени.

Све епизоде играно-документарне серије Јованка Броз и тајне службе доступне су на РТС Планети.

недеља, 19. мај 2024.
28° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара