Читај ми!

Расел Кроу за РТС, од Гладијатора до Папиног егзорцисте

Велика филмска звезда Расел Кроу, кога је прославила улога гладијатора, сада је главни ватикански егзорциста. Оскаровац, ексклузивно за РТС говори о лику оца Габријела Аморта, кога игра у једном од најишчекиванијих филмова године заснованом на истинитим догађајима.

Господине Кроу, хвала вам на издвојеном времену, задовољство је разговарати са вама.

- Здраво, како сте ви?Где сте сада? У Србији?

Да,у Београду.

Након фима Ноа, оскаровац Расел Кроу, враћа се религијској улози, у причи заснованој на мемоарима италијанског свештеника Габријела Аморта кога је Папа Јован Павле Други прогласио главним егзорцистом.

Борио се против сила таме и открио неке од најмрачнијих дана Католичке цркве из времена шпанске инквизиције, које је Ватикан покушавао да задржи у тајности.

Како је било повезати се оцем Амортом, разумети његов универзум и језк којим говори ?

- Покушао сам да унесем неке од биографских детаља које сам открио као наративне тачке у филму, које показују куда иде његов лик као и ствари које га прогањају у једном периоду његовог живота. Иако је осетио Божји позив, понела су га догађања у свету. Био је партизан, борио се против фашиста, био је и рањен. Имао је богато животно искуство са жељом да његов живот нешто значи. Био је фасцинантна личност.

Током каријере, глумили сте многе ликове из стварног живота. Да ли као глумац, на неки начин уживате у одговорности коју носи представљање стварних ликова, поготово једног егзорцисте?

- Да. Али понекад ту одговорост осећаш на различитим нивоима. Са људима попут Џефрија Вигенда из филма Пробуђена савест, Џона Неџа из Блиставог ума или Џима Бредока из Бајке о боксеру, имао сам осећај да морам да ухватим не само дух особе, већ и да физички личим на њу. Када је реч о лику оца Аморта, осмислио сам његов изглед на основу елемената којима сам располагао. Али, надам се да сам успео да прикажем човека чисте вере и сјајног смисла за хумор.

Филм Папин егзорциста режирао је Џулијус Ејвери. Подсетимо и да је оскаровац Вилијам Фридкин, редитељ култног Истеривача ђавола, године 2017. снимио документарни филм о човеку који се борио против зла Габријелу Аморту.

понедељак, 17. јун 2024.
26° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије