Стварно немогућа мисија – Том Круз се неће спуштати хеликоптером на архипелаг Свалбард

Можда је успео да побегне са непријатељске територије у распалом Ф-14 и у међувремену спасао свет неколико пута, али Том Круз се неће спуштати хеликоптером на норвешки архипелаг Свалбард.

Продуценти најновијег наставка Немогуће мисије одустали су од покушаја да добију дозволу за више десетина спуштања и полетања хеликоптера на територији заштићеног архипелага Свалбард, на ком има више поларних медведа него људи.

Медији су почетком недеље пренели да творци Mission: Impossible – Dead Reckoning Part Two желе да се жале на одлуку гувернера Свалбарда да им одбије дозволе за снимање.

Норвешки медијски сервис НРК пише да је снимање неких сцена на Свалбарду почело ове недеље и да се екипа филма налази на броду "PolarXplorer", укотвљеном у Лонгјербјену.

Звезда филма Том Круз није желео да говори о проблемима са прибављањем дозвола и локалним новинама, само је рекао: „Предивно је бити овде“.

Ипак, лист Свалбардпостен пише да је компромис постигнут због чега жалба није ни поднета.

Закон о заштити животне околине на Свалбарду захтева да „било какав саобраћај у архипелагу не шкоди природном окружењу нити да узнемирава људи или дивље животиње“.

Свалбард, на ком живи око 2.700 људи, уточиште је великог броја животињских врста, укључујући арктичке лисице, фоке, моржеве, свалбардске ирвасе, 12 врста китова и око три хиљаде поларних медведа.

уторак, 19. март 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво