У ишчекивању најдуже филмске ноћи – зашто тепих није црвен, већ боје шампањца

Ноћ Оскара – традиционално на РТС -у. Од два сата после поноћи, на Првом програму, преносимо 95. доделу награда Америчке филмске академије.

Ових дана кишовит, Холивуд је спреман за гламурозни филмски догађај. Место је исто Долби театар, али уместо црвеног, тепих боје шампањца. Тако су решили креативни консултанти, а домаћин церемоније Џими Кимел, нашалио се да одлука наговештава да неће бити проливене крви.

С обзиром на формирани тим за кризне ситуације, тешко да ће се шамари који су обележили прошлу доделу, више икада догодити.

„Био сам домаћин доделе Оскара већ два пута и имам прилично добар осећај шта треба да се ради током церемоније. Морате да будете смешни на почетку, као и у наставку свечаности, а уз то морате и да се извињавате све док траје шоу“, рекао је Кимел.

Много тога упућује да ће најбољи филм бити акциона научнофантастична комедија као посвета мултикултуралности Све у исто време.

Алтернатива тој креативној, помало и хаотичној мешавини, могу да буду Фабелманови као посвета Холивуду, с потписом великог Спилберга.

Може да изненади и нова верзија приче На западу ништа ново са снажном антиратном поруком у време рата у Украјини. Ту су и ирски Духови острва као и званично најбољи европски филм – сатирични Троугао туге.

Опседнути сте лицемерјем богатих, зашто се стално враћате тој теми – упитан је редитељ Рубен Остлунд.

„Не мислим да су богати лицемернији од сиромашних. Заинтересовао ме је цитат да је то цинизам маскиран у оптимизам. Свиђа ми се јер говори о времену у коме живимо. На пример, погледајте модне куће које промовишу једнакост и мир, а заправо само желе да продају своје производе. То је смехотресно и апсурдно", каже Остлунд.

Извесно је да ћемо се нагледати скупих хаљина познатих брендова, али је неизвесно која ће глумица тријумфовати у категорији главне женске улоге.

Кејт Бланчет има шансу да освоји трећег Оскара за улогу у филму Тар, док Мишел Јео може да буде прва Азијка са Оскаром у тој категорији, као звезда филма са највећим бројем номинација.

Колин Фарел или Остин Батлер – слично је и са главном мушком улогом. Искуство каже Академија воли биопике, па благу предност може да има Батлер у улози легендарног Елвиса Прислија. Тачне одговоре донеће најдужа филмска ноћ.

петак, 29. март 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво