Прогнозе филмских критичара ко ће освојити Оскара

Филмски критичари већине медија се питају да ли ће филм „Све у исто време“ покупити све Оскаре одједном, као и да ли ће Кејт Бланчет освојити трећу статуету. Колумнисти Њујорк тајмса, Гардијана и Лос Анђелес тајмса се слажу да ће „Све у исто време“ бити проглашен за најбољи филм.

Прогнозе филмских критичара ко ће освојити Оскара Прогнозе филмских критичара ко ће освојити Оскара

Фаворити у многим (поготово глумачким) категоријама на овогодишњој додели Оскара су прилично неизвесни, али нека имена и наслови се ипак истичу. Наводимо предвиђања филмских критичара Њујуорк тајмса, Гардијана и Лос Анђелес тајмса у најзанимљивијим категоријама.

Најбољи филм:

У категорији најбољи филм номиновано је десет наслова – а сва три критичара су сагласна да ће Оскара однети Све у исто време.

Најбољи редитељ:

Предвиђају такође да ће Оскар за најбољег редитеља отићи у руке Данијела Квана и Данијела Шајнерта за Све у исто време, мада два критичара претпостављају да би и Стивен Спилберг за режију Фабелманових могао да изненади.

Најбоља глумица:

Критичари Њујорк тајмса и ЛА тајмса предвиђају победу Мишел Јео за Све у исто време, а Гардијан Кејт Бланчет за филм Тар.

Најбољи глумац:

У овом случају, ЛА тајмс и Гардијан се слажу да ће Оскара добити Остин Батлер за улогу Елвиса, док Њујорк тајмс тврди да ће признање отићи Брендону Фрејзеру за Кита.

Најбољи глумац у споредној улози:

Да ће Ке Хуј Кван за улогу у филму Све у исто време добити Оскара, поново су сагласна сва три критичара, мада Гардијанов сматра да би признање требало да припадне Берију Кијогану за Духове острва.

Најбоља глумица у споредној улози:

И у овом случају постоји готово једногласно предвиђање, да ће добитница бити Кери Кордон за Духове острва, али критичар Гардијана ипак предност даје Џејми Ли Кертис за Све у исто време.

Најбољи оригинални сценарио:

У овој категорији два гласа иду у корист Све у исто време, а глас критичара Гардијана одлази Мартину Макдони за Духове острва.

Најбољи адаптирани сценарио:

Два гласа иду за адаптацију сценарија Ремаркове књиге На западу ништа ново, док ЛА тајмс сматра да ће Оскара добити Сара Поли за филм Women Talking.

среда, 08. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара