Тристота епизода „Плаве птице“, путешествије и истраживање се наставља

Од 12 часова на нашем Првом програму премијерно ће бити приказана тристота епизода емисије „Плава птица". Тај серијал Дечјег програма РТС-а емитује се непрекидно већ дванаест и по година.

Плава птица и прича и пева, испуњава жеље најмлађих гледалаца. Уз оригиналне музичке нумере открива занимљивости о далеким и мање далеким земљама. Њена гусарска посада увек је спремна за лов на знање. Припрема се визуелно интересантна ужина, изводе експерименти.

Да би Плава птица све стигла да види и обиђе помажу јој водитељи – Борка и Осман.

„Много тога сам научила кроз Плаву птицу. Зато што сам имала прилику да видим неке од најдивнијих стваралаца за децу и неку заиста даровиту, невероватну и посебну децу у нашој емисији“, каже глумица Борка Томовић.

Плава птица за мене је једнака дубокој срећи и оно што је мени везано за Плаву птицу су моји бркови који расту, али никад не порасту“, додаје глумац Осман Ахмед. 

Плава птица је настала по идеји Тимотија Џона Бајфорда, градила на његовим саветима и искуству.

Плава птица дугује своје дугогодишње трајање својој екипи, а временом се много мењала захваљујући непрестаној комуникацији са децом. Ми са децом комуницирамо и преко модерних медија као што су мејлови, Фејсбук поруке, али они нама заиста у огромној количини шаљу писма и они су нам прави правцати путоказ куда Плава птица треба да се развија“, објашњава уредница и сценаристкиња емисије, Јелена Попадић Сумић.

Са новом сезоном у фебруару стигла је и нова сценографија – двориште чији су равноправни становници уз Борку и Османа и њихове досадне комшије, госпођа Ж и господин Џ. У тристотој епизоди приређује се маскенбал. Биће ту прегршт неспоразума и комичних ситуација, а деца ће научити како се решава конфликт и долази до мира.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво