Читај ми!

Омажом Фелинију и доделом Београдских победника свечано отворен 51. Фест

Доделом награда Београдски победник Лордану Зафрановићу и Ден Тани и премијером француског филма „Злочин је мој“, Франсоа Озона, отворен 51. Фест.

Свечано отварање овогодишњег Феста обележило је уручење награда Београдски победник редитељу Лордану Зафрановићу и познатом продуценту Добривоју Танасијевићу – Ден Тани.

„Добро вече Београде, добро вече најбоља публико на кугли земаљској. Нема боље публике ни у биоскопу, ни у позоришту, ни на фудбалској и кошаркашкој утакмици“, рекао је након добијања Београдског победника популарни Ден Тана.

Подижући исто признање, легендарни редитељ Лордан Зафрановић такође се осврнуо на публику и истакао да је она разлог због ког прави филмове.

„Зато ми је ова награда фестивала страшно драга и надам се да није последња“, нашалио се Зафрановић.

Водитељка програма је била позната глумица Христина Поповић, а на сцени је оркестар „Станислав Бинички“ свирао музику из филмова Амаркорд (1973) Федерика Фелинија и Посебан третман (1980) Горана Паскаљевића.

Поповић је подсетила да је прошло пуних 50 година од споменутог ремек дела Амаркорд и уједно 30 година од Фелинијеве смрти. „Нема почетка ни краја, већ само страст живота“, говорио је италијански синеаста Фелини, а слоган овогодишњег издања Феста је управо „Страст живота“, навела је водитељка програма.

Иначе, карте за отварање Феста су данима унапред биле распродате, за међународну премијеру крими драме Злочин је мој, а у Француској овај фим креће да се приказује од 8. марта. Пре филма познатог француског редитеља приказано је кратко остварење Бакшиш Катарине Тана.

 

уторак, 07. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара