Читај ми!

„Мој прекрасни“ – стижу нови филмови о Господару прстенова, враћа се Питер Џексон?

Холивудски гигант „Ворнер брос“ потврдио је да ће наредних година бити снимљено неколико нових филмова са тематиком Средње земље и „Господара прстенова“, Џ. Р. Р. Толкина.

Двадесет година након спектакуларне екранизације Господара прстенова у режији Питера Џексона, студио „Ворнер брос“ враћа се у Средњу земљу.

Нови серијал филмова са тематиком Господара прстенова биће снимљен наредних година, најавио је извршни директор Дејвид Заслав.

Оригинална трилогија, чија је глумачка постава укључивала сер Ијан Макелена, Елајџу Вуда, Вига Мортенсена и Орланда Блума, удахнула је нови живот у жанр епске фантастике и зарадила више од три милијарде долара на благајнама.

Једна од најуспешнијих филмских адаптација у историји такође је однела више од 10 Оскара, укључујући и оне за најбољи филм и режију за трећи део Повратак краља.

Детаљи о радњи нових филмова још нису познати, мада су шефови студија Мајк де Лука и Пем Абди рекли да ће се „дубље бавити историјом Средње земље“.

„Пре 20 година, 'Њу лајн синема' уложио је огромну веру и донео невероватне приче, ликове и свет Господара прстенова на велико платно. Резултат је био револуционарни серијал филмова који обожавају генерације“, наводи се у саопштењу „Ворнера“.

„Упркос свој љубави која је уложена, огроман и сложен универзум Толкина и даље је великим делом неистражен. Прилика да позовемо обожаваоце дубље у свет Средње земље велика је част и узбуђени смо да кренемо у ову авантуру“, додаје се у саопштењу.

Вредност договора између „Ворнера“, „Њу лајна“ и „Ембрејсер групе“, која поседује права за Толкинова дела, још није позната.

Осим тога, редитељ такође није обелодањен, али велику наду улива то што су Питер Џексон и његове главне сараднице Френ Волш и Филипа Бојенс рекли за Варајети да их „Ворнер“ и „Ембрејсер“ о свему везаном за пројекат информишу.

„Једва чекамо да причамо са њима још и чујемо њихову визију за франшизу“, рекао је тројац који је снимио прву трилогију Господара прстенова и Хобит.

среда, 24. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво