Читај ми!

Награда публике за филм „Мрак“ у Трсту

Филм „Мрак“ у режији Душана Милића, освојио је вечерас награду публике на на 33. Филмском фестивалу у Трсту, сазнаје РТС.

Психолошки трилер о животу у сталном страху, чија се радња дешава у време мартовског погрома на Косову и Метохији 2004. године, домаћа публика имаће прилику да види у такмичарском програму предстојећег 50. Београдског Феста.

Филм обрађује живот српске девојчице Милице, која је у сталном страху и која, након што су јој отац и ујак нестали, остаје сама са мајком и дедом у сабласној кући. Породицу чувају пријатељски настројени припадници италијанског КФОР-а чија прекоманда мења све.

Директор фотографије је Кирил Проданов, сценограф Миле Јерермић, дизајнер звука Кристијан Еиднес Андерсен (чест сарадник Ларса фон Трира и Николаса Виндинга Рефна), док је музику је компоновао Стефано Белон.

У филму се, осим Славка Штимца, Данице Ћурчић и дебитанткиње Мионе Илов, појављују и Никола Ракочевић, македонски глумац Коле Ангеловски, Славиша Чуровић и босанска глумица Слађана Букејловић.

Ту је и Флавио Паренти, италијански глумац запажене уметничке биографије који у Мраку тумачи италијанског војника КФОР-а Мауриција.

петак, 08. децембар 2023.
3° C

Коментари

Одличан текст
Контролиши се мало! Имаш само два, чувај их брижљиво
Re: Deca
Чуваркућа – Моћна биљка за дуг и здрав живот
Cuvar kuca
Чуваркућа – Моћна биљка за дуг и здрав живот
Tekst poruke i pouke
Контролиши се мало! Имаш само два, чувај их брижљиво
Postovani
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара