Жића и Баја настављају где су стали Паја и Јаре

Добро заштићена од вируса, екипа серије „Камионџије“ данас је пуном паром почела да ради. Скоро педесет година од емитовања прве епизоде популарних „Камионџија“, серија истог назива, из пера истог писца Гордана Михића, али са новим јунацима и заплетима, на мале екране стиже у децембру, у продукцији РТС-а и куће „Нирапро“. Главне ликове, Жићу и Бају, наредних дана можете да сретнете у Убу.

У Убу су сада обожаваоци Ненада Јездића, а у будућности обожаваоци његовог Баје, лика који ће им се, по свему судећи, брзо увући под кожу.

Баја, због своје доброте отпуштени возач аутобуса у Убу и Жића, бивши библиотекар у сеоској школи, вечити оптимиста и шепртља, кога тумачи Тихомир Станић, нове су Камионџијe.

Гордан Михић, творац легендарних ликова Јарета и Паје, 2009. је написао причу о онима који покушавају да се изборе за своје парче среће. Пошто се упознају на бироу за запошљавање, Жића и Баја ће гледајући репризу Камионџија, доћи на идеју да купе камион и постану ортаци.

„И Павле Вујисић, и Гордан Михић и Миодраг Петровић Чкаља су постали легат овог народа и ове државе, и то је у том смислу недодирљиво, али нас то не лишава да не пробамо да ми испричамо нашу причу“, каже Јездић.

„Опште место је постало када кажеш 'мали људи', али стварно правимо причу о једноставним, обичним, малим људима којима је нечије мало, огромно и велико и недостижно. А то јесте живот који живимо, живот који овде траје деценијама и то јесте живот који је потребан публици којој желимо да се обратимо“, истиче глумац.

„Овај лик којег ја играм је библиотекар који се стицајем околности нађе за воланом камиона. Ја сам после велике популарности и серије Крај династије Обреновић стицајем околности завршио на грађевини у Енглеској и морао сам са мојим братом да радим, како бих преживео та времена. И у овом лику, чини ми се да се осећам као у сопственој кожи“, објашњава Станић.

И у времену које се мери новцем, постоје људи добродушни, они који без обзира на муке које их сналазе, верују у породицу, љубав и верују да ће им се снови ипак остварити.

Због тога ће, екипа се нада, Жићу и Бају волети публика старих Камионџија, али и нова генерација телевизијских гледалаца.

„Ово је потпуно нова прича, нови ликови, нови заплети. Оно што је у есенцији остало исто, осим те социјалне приче која је увек, јер Михић никада заправо није изашао из тог црног таласа, и увек имамо ту атмосферу социјалне и класних разлика, осим тога, остала је прича о два човека, потпуно различита темперамента, различитих интересовања, који вероватно никада не би друговали, животна ситуација, немање посла, споји их да буду пријатељи и сувозачи“, истиче редитељ Филип Чоловић.

Камионџије ће имати 20 епизода које ће бити емитоване крајем године.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 28. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво