Кинески филм који обара све могуће рекорде

Први кинески високобуџетни научнофантастични филм „Земља која лута“ обара све рекорде гледаности. После првог дана приказивања блокбастер је у Кини зарадио више од 200 милиона долара.

Земља која лута је прича о епском пројекту пресељења наше планете и њених три и по милијарде становника у удаљени систем звезда у блиској будућности, како би спречили умируће Сунце да је прогута.

Према проценама стручњака, за највише 100 година нестабилно Сунце могло би да се прошири толико да би Земља нестала у његовој утроби, док Сунчев систем не би имао шансе да преживи више од три века.  

Владе најмоћнијих земаља уједињене су у покушају да реше проблем – уз помоћ 10.000 гигантских летелица Земљу ће избацити из орбите и повести је на пут од 4,2 светлосне године.

Јупитерово гравитационо поље требало би да дâ нашој планети иницијану брзину за напуштање „комшилука“, међутим због квара Земља остаје заробљена поред Јупитера и прети јој нова опасност... 

Редитељ филма Гуо Фан истиче да се Земља која лута од свих до сада виђених холивудских блокбастера о апокалипси доста разликује.

„У многим филмовима људи једноставно беже и напуштају Земљу када проблеми наступе. У нашој причи ми такође бежимо, али овога пута нашу планету водимо са собом. Основна порука мог филма јесте да је ово наша планета и да је никада не остављамо на цедилу“, поручио је редитељ.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво