„У потрази за сном“ у УН у Њујорку

Документарни филм „У потрази за сном“, аутора Младена Митровића, аутора Младена Митровића биће приказан 12. фебруара у згради Уједињених нација у Њујорку, на иницијативу сталних мисија Босне и Херцеговине и Србије при УН, уз подршку и покровитељство Унеска.

Аутобиографска документарна одисеја У потрази за сном, у којој аутор прелазећи пут дуг 50.000 километара, трага за јунацима свог првог играног филма Хаусторче (1987), ученицима Основне школе „Братство и јединство“ из Сарајева, које су ратна дешавања раселила по целом свету.

Филм је сниман више од пет година на четири континента, у 12 држава (БиХ, Србија, Хрватска, Словенија, Немачка, Русија, Шведска, Тунис, Турска, Ирак, Мексико и САД).

Универзална прича о заједничком животу, жртвама и пријатељству које превазилази све границе и страхоте рата биће приказан у „Кући свих народа“ – Уједињеним нацијама, најавио је продуцент „Фабрика снова“.

Филм У потрази за сном је премијерно приказан 2015. године, а четири године касније, уз огромну гледаност и даље се приказује широм света, водећи гледаоце кроз непрегледне дубине потиснутих емоција.

Ауторово путовање кроз свет снова и сећања, релизовали су продуцентска кућа „Фабрика снова“ из Београда у сарадњи са босанско-херцеговачким и хрватским копродуцентима – „Балкан aрт центар“ из Сарајева и „Фактум“ из Загреба, уз подршку Филмског центра Србије и Министарства културе Републике Србије.

Током реализације филм је постао и део пројекта УН „Дијалог за будућност“.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
26° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво