Интимни поглед у живот Марије Калас

Оперска дива божанственог гласа, Марија Калас, 41 годину након смрти, прича своју животну причу у документарном филму „Марија Калас“, који 13. септембра стиже у домаће биоскопе.

Интимни поглед у живот Марије Калас Интимни поглед у живот Марије Калас

Публика ће први пут имати прилику да чује истину о њеном животу кроз интервјуе који никада нису били објављени, ретка писма упућена пријатељима и породици, љубавна писма њеном првом мужу, као и писма Аристотелу Оназису.

Филм почиње необјављеним интервјуом који је Марија дала 1974. године, односно три године пре њене смрти. Говорила је о начину на који је променила оперу, али и о својим кајањима – нарочито о пропуштеној прилици да оснује породицу.

Марију Калас знамо као једну од најфасцинантнијих личности 20. века, диву са насловних страна магазина, чији живот су пратили скандали. Њен необични живот може да се упореди са романом или трагичном опером.

Међутим, редитељ Том Волф желео је да открије свету потпуно другачију страну Марије Калас, па ћемо у филму имати прилику да видимо сукоб између њене две личности – једне која је желела светску славу, и друге која је маштала о једноставном животу.

Волф је три године путовао по целом свету и сакупљао материјале о животу Марије Калас, који никада нису објављени - приватне видео-снимке на Супер 8 и 16мм тракама, фотографије, снимке њених представа које су снимили обожаваоци, интимна писма и изгубљене интервјуе. Филм је употпуњен сјајним музичким нумерама, које такође никада нису објављене.

Оперска дива Марија Калас остала је, до данашњег дана, један од извођача са највише продатих носача звука класичне музике на свету, и једна од најфасцинантнијих личности у историји, због чега је остала упамћена као икона музике, краљица оперске сцене и „ла дивина“ (бесмртна).

Филм Марија Калас, интимни поглед у живот и рад грчко-америчке оперске певачице, наћи ће се на репертоарима биоскопа широм Србије од сутра.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
26° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво