Свештеник, рабин и имам који ће вас насмејати до суза

Француски филм, редитеља Фабрисија Ебуа, који уједно игра и једну од главних улога, представља једну од најгледанијих комедија последњих година у Француској, пре свега због специфичне и несвакидашње теме. Још један филм који савршени дочарава француски аутохумор.

Филм представља једну ведру и духовиту причу о тројици припадника верских заједница, приказујући их кроз све њихове врлине и мане.

„Док сам трагао за идејом за свој нови пројекат, случајно сам наишао на клип на Јутјубу у о свештеницима-певачима који су у то време били хит. Наиме, говорило се о три свештеника који су, препевавајући француске класике, продали милионе албума и имали успешну турнеју широм света. Нарочито ми је привукло пажњу то што је један од свештеника, који је тек уписао богословију, после турнеје одустао од свог црквеног позива. Запитао сам се шта се то десило у њему током турнеје да је одлучио да у свом животу више нема Исуса. Почео сам од тог принципа, а затим сам решио да филмом обухватим и остале религије“, рекао је редитељ.

Николас, музички продуцент, да би опстао у послу, формира музички састав који чине свештеник за ког ће се испоставити да претерано моралише, рабин склон опојним средствима и имам порочан у сваком могућем смислу.

Група слави различитост на сваком нивоу, а ова комбинација обећава добру забаву.

Филм Coexister ће од четвртка, 21. јуна наћи на редовном репертоару преко 30 биоскопа у Србији, између осталог и „Синеплекса“, „Роде Синеплекс“, „Арене Синеплекс“ у Новом Саду, биоскопа „Таквуд“, Комбанк дворане, „Синегранда“, Културног центра Крушевац, КВ Арт Краљево, биоскопа „Вилин град“, биоскопа „Синестар“ у Новом Саду, биоскопа „Арт“ у Ужицу и других.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво