Читај ми!

„Левијатан“ руски кандидат за Оскара

Русија је одредила филм „Левијатан“ за свог кандидата за Оскара. Остварење Андреја Звјагинцева било је међу добитницима награда на Канском фестивалу.

Мрачна драма Левијатан била је међу награђенима на Филмском фестивалу у Кану – освојила је награду за најбољи сценарио, јавља сајт Centralfilm.com, а преноси Бета.

„Одлука је донета већином гласова. Левијатан је руски избор за Оскара“, рекао је агенцији Итартас председник националног комитета за Оскара Павел Чукраи.

У фокусу остварења је злоупотреба моћи у садашњој Русији. Филм је на домаћем терену имао невоља због псовки у тексту, пошто је у Русији однедавно забрањено коришћење опсцених израза у филмовима.

Левијатан ће ући у новембру у руске биоскопе - цензурисан. Свака псовка биће блокирана „бипом“.

Руски министар културе Владимир Медински рекао је за остварење Андреја Звјагинцева: „Овде има талента, али ми се не свиђа“.

Без обзира на то, Звјагинцев је и у Русији и у свету имао одличне критике и за овај и за своје претходне филмове.

Српска публика имала је прилику да види драму Левијатан у оквиру Палићког фестивала.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 16. јун 2024.
28° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије