Читај ми!

Хвала ти, брате Борате!

Шест година након премијере филма, министар спољних послова Казахстана Јерзан Казиканов захвалио се комедији „Борат“, јер је, како је истакао, подстакла туризам у тој земљи. Филм, у којем је живот Казахстанаца описан на подругљив начин, ипак је био велика реклама.

Министар спољних послова Казахстана Јерзан Казиканов захвалио се комедији Борат на великој (и бесплатној) туристичкој реклами.

„Са изласком овог филма, број виза за Казахстан је порастао десетоструко", цитирале су локалне новинске агенције Казикханова. „Захвалан сам 'Борату' што је туристе заинтересовао за Казахстан", истакао је министар.

Филм Борат: Културно уздизање у Америци за прављење користи славне нације Казахстана постао је хит након што је приказан 2006. године.

Међутим, подсмешљив опис казахстанског руралног живота и проблеми главног јунака филма да се уклопи у живот у САД, створио је негативне реакције код ове бивше совјетске републике, која је стекла независност 1991. године.

Дистрибуција филма је забрањена у Казахстану, а власти су чак блокирале локални приступ вебсајту Саше Барона Коена.

Борат Сагдијев је измишљени казахстански новинар, кога је осмислио комичар и глумац Саша Барон Коен.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара