Читај ми!

„Имамо папу“ од 26. априла

Драма са елементима комедије „Имамо папу“, која се бави избором неспособног кардинала на место новог поглавара Римокатоличке цркве, у српским биоскопима ће се наћи 26. априла. У филму се као психијатар новоизабраног папе појављује и сам редитељ Нани Морети.

Филм Имамо папу, ново остварење италијанског редитеља Нанија Моретија, који ће ове године председавати жиријем 65. Филмског фестивала у Кану, биће од 26. априла на редовном репертоару домаћих биоскопа, најавила је данас дистрибутерска кућа „Так".

Према синопсису, након смрти папе, Колегијум кардинала се састаје како би изабрао његовог наследника. Изабран је кардинал који оставља утисак особе неспособне да поднесе терет толике одговорности.

Верници чекају да се нови папа појави на балкону на Тргу Светог Петра, док Ватикан покушава да пронађе излаз из кризе.

Ова драма са елементима комедије била је номинована за Златну палму на прошлогодишњем Канском филмском фестивалу, а премијерно је пред домаћом публиком приказана на овогодишњем Фесту.

Главне улоге играју Мишел Пиколи, Ренато Скарпа и редитељ Морети, који тумачи лик психијатра новоизабраног папе.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара