Читај ми!

„Титаник“ премијерно на РТС-у

Поводом века од потонућа „Титаника“, на Првом програму почиње приказивање мини-серије „Титаник“ - високобуџетне међународне копродукције предвођене британском кућом „Ај-Ти-Ви“. Радио-телевизија Србије се тако придружује водећим светским телевизијама, које ће обележити годишњицу највеће поморске катастрофе.

Катастрофа „Титаника" имала је велики број екранизација и на филму и на телевизији.

И док Oскарима награђен тросатни филмски спектакл Џејмса Камерона, 15 година пошто је снимљен, ових дана поново живи биоскопски живот, али у три димензије - на мале екране стиже најновије виђење кобне пловидбе, сценаристе Џулијана Фелоуза познатог по филмовимa Госфорд парк, Млада Викторија и награђиваној серији Даунтон Еби.

У продукционо раскошној причи вешто су испреплетани акциони, љубавни и криминалистички заплети који воде до бурног и трагичног краја.

„Оно по чему је ова адаптација посебна, јесте да се неко уопште усудио да након ултимативне верзије Џејмса Камерона поново отвори ову тему. Мини-серија 'Титаник' на РТС долази истовремено када и на све водеће светске телевизије, с тим што смо се ми одлучили да четири епизоде уместо у месец прикажемо у два дана, тачније 14. и 15. априла, а то су заправо и датуми када се пре 100 година десила катастрофа, односно потонуће 'Титаника'", рекао је Иван Карл, Oдговорни уредник Филмског и серијског програма РТС-a.

Приповедајући о трагичним догађајима који су изазвали смрт више од 1.500 путника у леденом океану, ова импресивна драмска серија гледаоцу нуди и слику света 1912. године из визуре великог броја ликова из свих друштвених слојева.

Чак педесетак глумаца дочарава различите животне судбине. И по садржају и продукционо, британска серија Титаник, која ће бити емитована у четири наставка, достојно и спектакуларно обележава стогодишњицу трагедије.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 21. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара