Више волим да певам!

Шпанска и европска глумица Викторија Абрил, којој су светску славу донели култни филмови Педра Алмодовара, први пут у каријери је снимала на Балкану - игра главну улогу у филму „Жена која је обрисала сузе“, македонске редитељке Теоне Митевске. У екслузивном интервјуу за РТС, позната глумица открива да певање више воли од глуме.

Иако је још 1969. покушала да буде шпанска представница на „Евровизији", певачко умеће Викторије Абрил први пут смо чули и забележили на филмском фестивалу у Маракешу, где је, пре седам година, промовисала свој први албум. И сада са истим жаром прича о музици.

„Због филма Без вести од бога с Пенелопе Круз. Биле смо гламур певачице из 50-тих. Тражила сам редитељу да сама осмислим музику, кореографију. Када сам видела резултат, рекла сам 'Ако можеш да направиш две песме можеш и цео албум'. Музика је терапија. Кад певам никад се не разбољевам", одговорила је позната глумица на питање како се одлучила да запева боса нову.

Темпераментна и помало тајновита Викторија Абрил каријеру је почела као плесачица, да би се затим препустила глуми.

Таленат и уметничка свестраност били су кључни за блискост са Алмодоваром, коме је била инспирација. Виспрену у томе да у исто време буде и смешна и драматична, публика је највише памти по филмовима Високе потпетице, Кика и Вежи ме.

„Био ми је веома важан. Када сам радила са Алмодоваром, била сам мало познатија од њега. Онда је он постао мајстор, а ја његова муза. Надам се да ће ме ускоро позвати. После његове поновне сарадње са Бандерасом, ред је дошао на мене. Знам да спрема филм Пролазне љубави."

Улога у филму Теоне Митевске Жена која је обрисала сузе, у којем глуми жену са запада којој је потребна катарза, донела јој је посебно искуство.

„Први пут сам снимала филм на Балкану у Македонији. Тај део бивше Југославије невероватно подсећа на моју Андалузију. Мирис, звук. Имала сам утисак да сам се вратила 40 година уназад у детињство у Малаги. Нашла сам нешто познато."

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво