Читај ми!

„Авр“ у биоскопима од 19. априла

Дирљива прича о необичном пријатељству које се развија између чистача ципела и дечака из Африке у режији финског редитеља Акија Каурисмакија, стиже на редован биоскопски репертоар 19. априла. Домаћа публика је имала прилике да види ово остварење на Фесту.

Филм Авр познатог финског редитеља Акија Каурисмакија, приказан на овогодишњем Фесту, од 19. априла биће на редовном репертоару домаћих биоскопа, најавила је дистрибутерска кућа „Мегаком филм".

Ова духовита и дирљива прича говори о чистачу ципела, бившем боему и писцу у кризи који се одрекао амбиција и преселио у лучки град Авр, и дечаку, емигранту из Африке, коме покушава да помогне.

Авр, у којем главну улогу игра Андре Вилмс, други је Каурисмакијев филм снимљен на француском језику, након остварења Живот боема из 1992. године, а Вилмс је био и гост београдског фестивала.

Каурисмаки је Авр замислио као први део трилогије о животу у лучким градовима, и најавио да друга два филма жели да сними у Немачкој и Шпанији, такође на локалним језицима.

Авр је премијерно приказан на Канском филмском фестивалу, где је награђен признањем Фипресци, као и Специјалним признањем екуменског жирија фестивала.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво